SABI vaječný likér

Suroviny z produktov


Mlieko polotučné

Suroviny


10 ks žĺtkov
2 ks sladeného Salka
300 ml SABI mlieka
3 ks vanilkového cukru
20 g práškového cukru
700 ml rumu
javorový sirup podľa chuti
mletú škoricu
muškátový orech
perníkové korenie

Postup


1. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme SABI mlieko, vanilkový a práškový cukor. Všetko poriadne zmiešame a zohrievame na miernom plameni, nevaríme!

2. Keď je zmes horúca (ale nevrie), pridáme do nej 2 Salká a poriadne premiešame. *Ak chcete dosiahnuť karamelovú chuť, Salká si vopred skaramelizujte - plechovky nechajte variť aspoň 2 hodiny vo vriacej vode. Výsledný likér bude mať tmavšiu farbu a karamelovú chuť.

3. Zmes odstavíme z plameňa a necháme ju chladnúť. Keď nie je úplne horúca, pridáme do nej rum, javorový sirup, škoricu, muškátový orech a perníkové korenie podľa chuti.

4. Podávame so šľahačkou, posypané kakaom.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

10 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore